Milieutotaal.nl

01

Het woord ‘natuur’ kan verschillende betekenissen hebben, maar vaak bedoelen we met natuur ‘de wereld zoals die is zonder mensen, met name met dieren, planten, bomen en bloemen’. Ga je de natuur in, dan ga je naar een gebied dat (nog) niet aangetast is door de mens. Je vindt er de natuur zoals het vele jaren geleden overal ter wereld was, toen er nog geen mensen op aarde woonden. 

03
02

Het belangrijkste verschil tussen de natuur en het milieu, is het feit dat de natuur verwijst naar een omgeving waar geen mensen zijn. Het is een natuurlijke omgeving, waar enkel dieren, planten, bomen en bloemen te vinden zijn. In het milieu zijn wel mensen te vinden: dit is namelijk de algemene omgeving waar alle organismen leven. Wel kunnen zowel de natuur als het milieu beschadigen, beide door toedoen van de mens. Voor de natuur betekent dit dat het natuurgebied verdwijnt, voor het milieu betekent dit dat de leefomgeving minder gezond of minder prettig wordt.

Wat is het verschil?

De definitie van natuur

Het verschil tussen natuur en milieu

De termen ‘natuur’ en ‘milieu’ worden vaak door elkaar gehaald, maar in feite gaat het over twee andere begrippen. Wat de termen precies betekenen en wat het verschil is tussen de natuur en het milieu, lees je op deze pagina.