Milieutotaal.nl

01

Twente Milieu is een NV die in handen is van de zeven Twentse gemeenten waar de organisatie voor werkt, namelijk Almelo, Enschede, Hof van Twente, Hengelo, Borne, Losser en Oldenzaal. De kerntaak van Twente MIliue is het inzamelen van huishoudelijk afval om het milieu te beschermen, maar door de jaren heen zijn hier steeds meer taken bij gekomen. Zo is Twente Afval nu ook verantwoordelijk voor het beheren van afvalstromen in de regio en het beheren van de openbare ruimte. 

 

Door de taken van Twente Milieu slingert er minder afval rond in de regio. Omdat afval in de natuur het milieu echt kan schaden, is afvalinzameling voor een beter milieu erg belangrijk. De 350 medewerkers van Twente Milieu zorgen ervoor dat het afval altijd en op de beste manier verzameld kan worden, voor een beter milieu. 

03
02

Ook jij kunt je inzetten om het milieu van Twente en de rest van het land te verbeteren. Dit kun je doen door geen afval meer in de natuur te gooien, maar ook door afval te scheiden. Door afval te scheiden, is recyclen namelijk gemakkelijker en dit is beter voor het milieu. 

Een betere leefomgeving voor iedereen met Twente Milieu

Twente Milieu: een hart voor het milieu

Wat kun jij doen voor een beter Twente milieu?

Waar er vroeger niet echt werd omgekeken naar het milieu, is dit tegenwoordig wel anders. Door de klimaatverandering zijn we er steeds meer van bewust geworden dat het milieu beschermd moet worden en dit betekent dat we niet zomaar meer alles kunnen doen. Dingen die het milieu schaden, zijn vandaag de dag dan ook verboden en de verschillende gebieden van ons land zetten ons allemaal in om het milieu optimaal te beschermen. Ook Twente doet hieraan mee, onder andere door middel van afvalinzameling door Twente Milieu.